Wageningen trails
De Wageningen trails zijn een aantal GPS wandelroutes in en rond Wageningen.

Wageningen-Arnhem (In de voetsporen van Henk Aalderink)

Voomalig Gelderse gedeputeerde Henk Aalderink zocht elke zomer de burgers van Gelderland op. Speciaal voor de zomertour 2005 van Henk Aalderink ontwikkelde JaTi een GPS-route. De route loopt van het busstation in Wageningen tot het treinstation van Arnhem. De totale route is ongeveer 29 km.

Vanaf het busstation (WA01) loop je via de markt naar hotel de Wereld (waypoint WA03). Vandaar ga je via het bergpad (WA05) met uitzicht over de Rijn naar de Wageningse Berg. Op deze berg vind je ook het arboretum Belmonte. Via het bos Oostereng kom je vervolgens bij hotel-restaurant Nol 'in 't Bosch (WA10). Een mooie gelegenheid om koffie te drinken. Na een genoeglijke rustpauze ga je via het bos naar en door het Renkums Beekdal (WA12). Vervolgens voert je gps je door Renkum naar de uiterwaard Jufferswaard (WA16). Net voor de klim naar de Noordberg steek je de Heelsumse beek (WA17) over richting kasteel Doorwerth (WA22). Het kasteel ligt ongeveer halverwege de route en is een prachtige locatie om te lunchen.

Gedeputeerde Henk Aalderink met een GPS De Wageningse berg

Via de Italiaanse weg (WA24) klim je naar het Duno-plateau. Vervolgens kom je in Heveadorp met zijn karakteristieke huizen met rieten kap. De tocht gaat vervolgens langs de Seelbeek (WA29), door de Valckeniersbossen en langs cafë-restaurant Westerbouwing. Via het kerkpad (WA33) kom je bij de hervormde kerk van Oosterbeek, één van de oudste kerken van Nederland. Voor de deur staat een 300-jarige knotlinde. Je wandelt vervolgens verder over het Unksepad (WA35) dat grenst aan de uiterwaarden van Oosterbeek. Na een stukje verharde weg kom je op landgoed Mariëndaal (WA38). Dit sterk glooiende landgoed bestaat uit graslanden, fraaie beukenlanen, bos en sprengenbeken met vijvertjes. Het NS-treinstation van Arnhem (WA43) is het einde van de wandeling.

Zelf op pad: Download de route hier.

Zipgenius en EasyGPS

Als het je leuk lijkt om een van de routes een keer te lopen, dan kun je die downloaden door op de link te drukken. Je ontvangt dan een zip-bestand dat je kunt uitpakken met bijv. ZipGenius. Na het uitpakken heb je een GPX-bestand, dat je in de GPS kunt laden (zowel de route als de waypoints). Dit kan bijvoorbeeld met het programma EasyGPS.

Download ZipGenus
Download EasyGPS

   
webdesign door walla walla