Wageningen trails
De Wageningen trails zijn een aantal GPS wandelroutes in en rond Wageningen.

Het Renkums beekdal

Voor de liefhebber van mooie natuurwandelingen heeft JaTi een route uitgezet die loopt door het prachtige Renkums beekdal en de afwisselende bossen van de Wageningse stuwwal van ongeveer 10 km.

De start is bij het mooi gelegen hotel-restaurant Nol in 't Bosch (waypoint RB01). Na een korte wandeling via een afwisselend bosgebied met mooie oude lanen kom je bij het Renkums Beekdal. Door dit beekdal stromen drie beken: de Molenbeek, de Halve Radbeek en de Oliemolenbeek. Het zijn sprengenbeken. Dat wil zeggen dat ze gemaakt zijn door de mens door het grondwater aan te boren. Het water werd onder andere gebruikt om de papierfabrieken in de buurt van Renkum van water te voorzien.

Hotel-restaurant Nol in 't Bosch Wandelen met een GPS door Het Renkums beekdal

Na een tijdje langs het beekdal gewandeld te hebben, en een korte uitstap door kleinschalig akkerland en bos, steek je nog een keer het Renkums beekdal over. Hierna gaat de tocht verder via het bos dat is gelegen op de stuwwal die loopt van de Lunterse Goudsberg tot de Wageningse berg. Nergens is het bos hetzelfde. Prachtig zijn de weiden die in het bos bewaard zijn gebleven. Door de glooiing van het terrein lijkt het wel een beetje buitenland. Een gevoel dat je helemaal krijgt bij het zien van de wijngaard die op de noordhelling van de Wageningse berg is aangelegd. Na een wandeling van ongeveer 10 km kom je weer uit bij Nol in 't Bosch. Tijd voor koffie of thee en een lekker stuk gebak.

Zelf op pad: Download de route hier.

Zipgenius en EasyGPS

Als het je leuk lijkt om een van de routes een keer te lopen, dan kun je die downloaden door op de link te drukken. Je ontvangt dan een zip-bestand dat je kunt uitpakken met bijv. ZipGenius. Na het uitpakken heb je een GPX-bestand, dat je in de GPS kunt laden (zowel de route als de waypoints). Dit kan bijvoorbeeld met het programma EasyGPS.

Download ZipGenus
Download EasyGPS

   
webdesign door walla walla