Wageningen trails
De Wageningen trails zijn een aantal GPS wandelroutes in en rond Wageningen.

Ede-Wageningen

De Wageningen trail Ede-Wageningen is een uniek alternatief voor de populaire NS-route Belmonte. De route is aanzienlijk rustiger en heeft een paar extra hoogtepunten in de vorm van landgoed Hoekelum en de Wageningse uiterwaarden. De totale lengte is ongeveer 20 km.

De route start bij NS-station Ede-Wageningen (waypoint EW01). Na een korte wandeling door Ede, begint de wandeling pas echt op landgoed Hoekelum. Op dit landgoed vindt je het mooie kasteel met vijver die wordt gevoed door een sprengenbeek die op het landgoed ontspringt. Vanuit Hoekelum gaat het via de bossen naar het Renkums Beekdal. Door dit beekdal stromen drie sprengenbeken: de Molenbeek, de Halve Radbeek en de Oliemolenbeek. Na een tijdje door het beekdal gewandeld te hebben, gaat de tocht verder door het bos richting Hotel-restaurant Nol in 't Bosch. Traditioneel een mooi rustpunt op deze lange wandeling.

Het Renkums beekdal Het Renkums beekdal

Vervolgens gaat de tocht verder, door het bos, langs de Wageningse wijngaard, en langs de oude watertoren boven op de Wageningse berg tot Congrescentrum 'De Wageningse berg'. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Rijn, de uiterwaarden en de Betuwe. Via het bergpad kom je vervolgens via de weidse uiterwaarden in Wageningen. Via het gezellige centrum met de vele terrasjes (even lekker nagenieten), het leuke winkelcenrum en cultuurhistorisch monument Hotel De Wereld kom je uit bij het busstation. Vanaf hier kun je de bus nemen terug naar treinstation Ede-Wageningen.

Zelf op pad: Download de route hier.

Zipgenius en EasyGPS

Als het je leuk lijkt om een van de routes een keer te lopen, dan kun je die downloaden door op de link te drukken. Je ontvangt dan een zip-bestand dat je kunt uitpakken met bijv. ZipGenius. Na het uitpakken heb je een GPX-bestand, dat je in de GPS kunt laden (zowel de route als de waypoints). Dit kan bijvoorbeeld met het programma EasyGPS.

Download ZipGenus
Download EasyGPS

   
webdesign door walla walla