GPS routes Drenthe
De Wageningen trails zijn een aantal GPS wandelroutes in en rond Wageningen.

GPS routes Drenthe

In Drenthe hebben we voor het Recreatieschap Drenthe 5 GPS-routes aangelegd. Het zijn afwisselende routes door bos, natuur en agrarisch gebied. De routes variëren van 6 tot 15 km en liggen tussen Beilen en Hoogeveen.

In Drenthe hebben we voor het Recreatieschap Drenthe 5 GPS-routes aangelegd. De vijf GPS-routes zijn:

Echten:
Een route van 8,1 km die begint en eindigt in Echten. Parkeer je auto op de parkeerplaats bij 't Huus met de Belle (N52°42.770 - E006°23.900). De route gaat door oude landerijen en natuurterreinen zoals het Echtenerzand. Ook Huize Echten wordt tijdens de wandeling aangedaan.
Klik hier om de route te downloaden

Stuifzand:
Rondom Stuifzand is een route uitgezet van ongeveer 8,6 km. Deze route gaat voornamelijk door het agrarisch landschap. Je kunt ook een langere variant downloaden (11,1 km). Deze langere route heeft een extra lus die door het bos ten westen van Stuifzand loopt. De route begint en eindigt in Stuifzand. Parkeer je auto op de parkeerplaats bij de basisschool (N52°44.896 - E006°30.073).
Klik hier om de route te downloaden en
Klik hier om de plusroute te downloaden

GPS route Terhorsterzand GPS route Mantingerzand

Mantingerzand:
Een route die begint en eindigt op een parkeerplaats bij het Balingerzand (N52°47.460 - E006°37.760). De route loopt via het Balingerzand en Mantingerzand naar Mantinge. Via het Mantingerbos en een aantal schouwpaden kom je terug op de parkeerplaats. De lengte van de route is ongeveer 9,1 km.
Klik hier om de route te downloaden

Terhorsterzand:
Een route door het natuurterrein Terhorsterzand en agrarisch landschap. De route is 9,1 km en begint op een parkeerplaats in de buurt van het Terhorsterzand (N52°50.300 - E006°30.269). Het is ook mogelijk de route te beginnen bij het station in Beilen (parkeren kan bij het station: N52°51.258 - E006°31.212). De route is dan wel een stuk langer, namelijk 13,4 km. Download de route met startpunt Terhorsterzand hier. Klik hier om de route te downloaden

Drijber:
In de buurt van Drijber is rond het hoogste punt van Drenthe een route uitgezet van 6,5 km. De route loopt over de Blinkerd en langs het Oude diep. De auto kan geparkeerd worden op parkeerplaats De Blinkerd (N52°47.731 - E006°31.683).
Klik hier om de route te downloaden

Zipgenius en EasyGPS

Als het je leuk lijkt om een van de routes een keer te lopen, dan kun je die downloaden door op de link te drukken. Je ontvangt dan een zip-bestand dat je kunt uitpakken met bijv. ZipGenius. Na het uitpakken heb je een GPX-bestand, dat je in de GPS kunt laden (zowel de route als de waypoints). Dit kan bijvoorbeeld met het programma EasyGPS.

Download ZipGenus
Download EasyGPS

   
webdesign door walla walla