Fietsroute Bronckhorst
Een fietspuzzeltocht van ruim 40 km in de gemeente Bronckhorst.

Fietsroute Bronckhorst

Voor de fietser hebben we in de gemeente Bronckhorst een GPS route uitgezet van ruim 40 km. De route begint en eindigt in Vorden en toont de 'parels' van een van de grootste en mooiste gemeenten van Nederland. Het is geen gewone route maar een foto-puzzeltocht.

Deze GPS-fototocht brengt je in de mooiste delen van de gemeente Bronckhorst. Onderweg ontdek je aan de hand van foto's het gevarieerde landschap van deze plattelandsgemeente. De route loopt langs landgoederen met mooie buitens en kastelen, biedt een kijkje op het rivierenlandschap met uiterwaarden en dijken en laat je karakteristieke boerderijen zien temidden van weilanden, akkers en houtwallen. Ook zijn onderweg een paar speciale Achterhoekse bezienswaardigheden te bewonderen.

Bronckhorst Bronckhorst

De GPS-fototocht start in Vorden. De route is ca. 40 km lang en is geschikt om op de fiets of met de auto te doen. Je maakt de met behulp van de foto's op de achterzijde van de folder en natuurlijk je GPS. Het werkt als volgt: Je gaat eerst naar de coördinaten van het startpunt van de route: Daar aangekomen, zoek je de foto die op die plek is genomen. De coördinaten onder de foto geven je het tweede punt van de route. Daar ga je naar toe, zoek je weer een foto en gebruik je de bijbehorende coördinaten om het derde punt te vinden. Zo ga je van punt naar punt en beleef je het mooie Bronckhorster landschap.

Zelf op pad:       Klik hier voor de route (pdf)

Zipgenius en EasyGPS

Als het je leuk lijkt om een van de routes een keer te lopen, dan kun je die downloaden door op de link te drukken. Je ontvangt dan een zip-bestand dat je kunt uitpakken met bijv. ZipGenius. Na het uitpakken heb je een GPX-bestand, dat je in de GPS kunt laden (zowel de route als de waypoints). Dit kan bijvoorbeeld met het programma EasyGPS.

Download ZipGenus
Download EasyGPS

   
webdesign door walla walla