Over ons (JaTi)
   

Over ons


Contact


JaTi
tel.: 06-1240-1550
www: www.jati.nl
e-mail: info@jati.nl


"   We willen mensen graag op een leuke manier Nederland laten ontdekken  "JaTi is geen standaard bedrijf. We maken alleen wat we mooi vinden en organiseren alleen wat we leuk vinden. We houden van de natuur, maar ook van steden met geschiedenis... en we houden van wandelen, fietsen, puzzelen, zoeken, ontdekken. In JaTi hebben we al onze liefdes weten te combineren. Dat ging niet van de ene op de andere dag. We zijn al jaren actief. En nog steeds ontdekken we nieuwe dingen die we dan weer toepassen in onze uitjes, routes, cursussen e.d. Om je een beetje te laten zien wat we allemaal hebben gedaan en ook om je laten voelen waar wij voor staan, vind je op deze pagina (in het heel kort) onze geschiedenis en een aantal leuke anekdotes.

JaTi I   (het begin)

In 2003 werkten wij voor Alterra (het onderzoeksinstituut voor de groene ruimte). Voor een onderzoek naar nieuwe recreatievormen wilden we uitzoeken wat het nieuwe fenomeen geocaching (schatzoeken met een GPS) inhield. Daarom gingen we op 16 januari 2003 op zoek naar Heinrich and the Fox die verstopt lag in het bos vlakbij Bennekom. Toen we hem gevonden hadden, moesten we de cache 'loggen'. De cachenaam die we toen bedachten was: JaTi (van Jaap en Tineke).

JaTi
Onze eerste log.

Het mysterie van de drie zusjes

Na onze eerste cache waren we helemaal verslaafd. Het in de natuur zijn, het zoeken en het vinden, het gaf een enorme kick. Er volgden dus meer caches en daarna nog meer. We kregen ook zin om zelf een cache te gaan maken. Dat werd Het mysterie van de drie zusjes, die op 25 februari 2003 online kwam. Die cache bestaat nog steeds. Het is een zoektocht naar drie meisjes die lang geleden zijn verdwenen na een gruwelijk voorval in het Renkums beekdal. Veel mensen vonden die cache erg leuk en ook nu nog wordt hij vaak bezocht door geocachers.

JaTi
Verstoppen van de cache Het mysterie van de drie zusjes.

Cursussen

Onze activiteiten bleven niet onopgemerkt. Regelmatig werd door vrienden en collega's, maar ook door toevallige passanten gevraagd wat we deden met dat kleine gele apparaatje. Om ons enthousiasme te delen, gingen we GPS-kennismakingscursussen verzorgen. In drie uur lieten we nieuwsgierigen beleven hoe handig een GPS en hoe leuk geocaching was.

JaTi
De eerste cursus.

The Best of Geocaching

Naast de cursussen gingen we ook events organsieren voor bedrijven, families e.d. We bedachten een een leuk programma waarin geocaching centraal stond. We combineerden alle leuke dingen die we tijdens het uitoefenen van onze hobby tegenkwamen. We noemden het uitje daarom The Best of Geocaching. Coliplast was het eerste bedrijf dat ons inhuurde. Dat was 6 mei 2003.

JaTi
The Best of Geocaching.

JaTi II   (een sympathiek bedrijf)

Als snel beseften we dat onze activiteiten het niveau van hobby overstegen. We richten daarom een bedrijfje op. Trefwoorden waren: GPS, natuur en plezier. En we noemden het bedrijf uiteraard JaTi.

Speuren naar sporen, Vicky, Groene haltes

Omdat we veel kennis hadden over GPS, wandelen, puzzeltochten e.d. werden (en worden) we ook ingehuurd door organisaties die zelf wilden beschikken over leuke routes. Onze eerste klant was De Hoge Veluwe. In dit nationale park hebben we in 2003 drie GPS-routes uitgezet. Later volgden nog vele routes o.a. voor Staatsbosbeheer, Recreatieschap Drenthe, het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, DLG, Wandelplatform/Wandelnet, gemeenten zoals Bronkhorst, Wageningen en Zoetermeer, campings, hotels etc.

JaTi
Een speurtocht door Zoetermeer.

Kinderfeestjes

JaTi verzorgt ook kinderfeestjes. Kinderen gaan al vanaf 2004 op zoek naar de schat van Merlijn en een schat die is verborgen in het groene huis met huisnummer 5.

Alles over GPS en geocaching

Tijdens onze cursussen kwam het idee om onze kennis ook in boekvorm te verspreiden. We schreven een boek over geocaching (Alles over geocaching) en een boek over handheld GPS-en (Alles over GPS). Beide boeken bleken voltreffers. We hebben zo heel veel mensen kunnen op weg kunnen helpen (letterlijk en figuurlijk).

JaTi
Alles over geocaching en Alles over GPS.

7 Missions en MindF*ck

In de loop van de tijd onstond er bij personen en bedrijven steeds meer vraag naar nog uitdagender uitjes. Op basis van onze ervaring maakten we daarom een speciaal programma voor de stad en één voor in het bos. Ons stadsuitje / citygame werd 7 Missions. En ons nieuwe intrigerende programma voor in de natuur werd MindF*ck.

JaTi
7 Missions is de beste citygame van Nederland.

The Big Escape & Flikken NL

Na Mindf*ck ontwikkelde we nog meer bijzonder games voor in de stad, zoals: The Big Escape en Flikken NL. Genoemde uitjes zijn nog steeds uitermate populair.

JaTi
Flikken NL is het leukste misdaadspel van Nederland.

The Maze en Lockdown

In de coronatijd werd het lastig om bedrijfsuitjes te organiseren. We maakten daarom The Maze en Lockdown. The Maze is gebaseerd op The Big Escape, maar speel je zelf zonder begeleiding. Hierdoor is het lekker goedkoop. Lockdown is een echt online spel en speel je met je team vanachter een computer, veilig thuis.

JaTi
Lockdown is een zeer uitdagend online bedrijfsuitje over corona.

De Volkskrant

Al vrij snel nadat we geocaching ontdekt hadden, ontdekten de emdia ons. Aimée Kiene van De Volkskrant was de eerste. Samen gingen we op zoek naar een schat bij Ede. Daarover schreef ze een zeer inspirerend verhaal. We zijn er nog steeds heel blij mee.

JaTi
Aimée en Tineke op zoek naar de Zwerver.

JA IK WIL

Op een zeer originele manier vroeg Gert in 2004 het JA-woord aan zijn Eline. Hij huurde een GPS bij JaTi en zette voor haar een GPS-route uit. De route was gemarkeerd met witte rozen en eindigde op een open plek in het bos verlicht door brandende fakkels. Daar stond haar 'schat', die vroeg "Wil je alsjeblieft met me trouwen?". Dan kun je toch alleen maar JA zeggen?!

JaTi
Ja, ik wil.

De Graafschap bij JaTi

Aan de evenementen van JaTi doen af en toe ook beroemdheden mee. Als voorbereiding op de nacompetitie kwam bijv. De Graafschap op bezoek bij ons. De complete selectie werd met GPS het bos ingestuurd op jacht naar schatten. Mede dankzij de oefeningen in navigatie won de voetbalploeg uit Doetinchem van Helmond Sport en FC Zwolle en speelde de Graafschap in 2008/2009 weer in de Eredivisie.

JaTi
De Graafschap kwam op bezoek bij JaTi.

Kanjers

In het tv-programma Kanjers van de EO werd de familie Beelen een maand lang door de camera gevolgd. Als afsluitende opdracht moest de familie met een GPS op zoek naar de bakens en de schat van Malpigi. Onderweg werden ouders en kinderen gefilmd en werden interviews afgenomen.

JaTi
Kanjers op zoek naar de schat.

d3Zusjes

Over onze cache Het mysterie van de drie zusjes is zelfs een thriller verschenen. Ina Enssr schreef het boek dat in 2008 werd uitgebracht. In het boek zit allerlei informatie verwerkt waarmee de lezer zelf op zoek kan naar een extra dimensie. Binnenkort komt er van het zeer populaire boek waarschijnlijk een Engelse vertaling.

JaTi
De thriller d3Zusjes van Ina Enssr.

Proef Wageningen

JaTi is ook actief in de ontwikkeling van toeristische concepten. Voor het project Proef Wageningen heeft JaTi een aantal ideeëen uitgewerkt om de stad aantrekkelijk te maken voor toeristen.

JaTi
Proef Wageningen.

Fiets- en Wandelbeurs

De kennis van JaTi is voor veel wandelaars en fietsers interessant. JaTi is daarom elk jaar een trouw deelnemer aan de Fiets- en Wandelbeurs, zowel de Nederlandse als de Belgische versie.

City of Crime

In het kader van Wageningen - City of Crime heeft JaTi 'Cachers in Crime' georganiseerd: een geocachingevent waaraan ongeveer 250 mensen deelnamen. Hoogtepunt van het evenement was Het Geheime Genootschap van Thrillerschrijvers, waarbij de deelnemers op zoeken moesten naar vier bekende thrillerschrijvers (Jacob Vis, Judith Visser, Roel Janssen en Ina Enssr) en de schuilplaats van het Geheime Genootschap.

JaTi
Judith Visser bij een 'lijk'.

Henk Aalderink

De toenmalige Gelderse gedeputeerde Henk Aalderink (†) zocht tijdens zijn ambtsperiode elke zomer de burgers van de provincie Gelderland op. Speciaal voor de zomertour 2005 van Henk Aalderink ontwikkelde JaTi de GPS-route 'In de voetsporen van Henk Aalderink'. De route begint bij de jachthaven in Wageningen en eindigt bij de jachthaven in Arnhem. De route van ongeveer 25 km voert door bossen en beekdalen, landgoederen en uiterwaarden en biedt prachtige uitzichten vanaf de stuwwallen.

JaTi
Henk Aalderink (rechts).

De Guitige geocacher

In 2013 heeft JaTi de geocache De Guitige Geocacher gemaakt. Het vinden van deze cache is niet eenvoudig. Er moeten flink wat puzzels worden opgelost.

JaTi
De Guitige Geocacher.

JaTi in de Kampioen en meer

Onze activiteiten bleven niet onopgemerkt en zijn beschreven in tal van bladen, van de Gezinsgids tot Arts & Auto en van Te voet tot Koe. Ons ultieme moment van fame kwam toen we in 2018 maar liefst 4 pagina's vulden in de Kampioen van de ANWB.

 

  JaTi voor GPS bedrijfsuitjes, GPS routes en GPS verhuur     
    webdesign door walla walla  
  JaTi is vermeld op:  
<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#000066" size="5"> JaTi - voor recreatie met de GPS ( geocaching en GPS - routes ) <br><br> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#000066" size="2"> Sinds een paar jaar is GPS populair bij recreanten. En deze populariteit neemt snel toe. Een GPS wordt door recreanten veel gebruikt om hun route te bepalen en voor geocaching (schatzoeken). We zetten GPS routes en geocaches uit voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Ook verkoopt en verhuurt JaTi GPS'en en organiseert zij speciale bedrijfsuitjes en GPS events."> <br><br> Trefwoorden: jati, gps, bedrijfsuitje, bedrijfsuitjes, cache, geocache, geocaching, route, routes, familiefeest, familiefeesten, personeelsuitje, personeelsuitjes, personeelsfeest, groepsuitje, groepsuitjes, personeelsfeesten, kinderfeestje, kinderfeestjes, verjaardagsfeestje, verjaardagsfeestjes, verhuur