Ouder nieuws
(ouder) Nieuws

Wageningen City of Crime
[01/08/2009]

Ina Enssr heeft een thriller geschreven die deels is gebaseerd op één van de caches van JaTi. In het uitermate spannende boek zoekt onderzoeksjournaliste Kristie Beekman naar de verdwenen Paul Bos. De eerste aanwijzing vindt zij bij het graf van de drie zusjes (het eindpunt van de cache Het mysterie van de drie zusjes).

Klik hier voor meer informatie


d3Zusjes van Ina EnssrCultuurhistorische GPS routes
[03/01/2009]

De Rijksdienst voor Cultureel erfgoed geeft boekjes uit waarin Cultuurhistorische routes worden beschreven. Deze routes brengen je in contact met het cultuurlandschap en de archeologische en gebouwde monumenten in Nederland. Een groot aantal van deze routes zijn door JaTi geschikt gemaakt voor GPS. Het gaat o.a. om: Het Pannerdensch kanaal, Drie, Houten, Winterswijk, Zelhem en Almere.

Cultuurhistorische GPS route AlmereWageningen City of Crime
[01/08/2009]

In het kader van Wageningen - City of Crime hereft JaTi 'Cachers in Crime' georganiseerd: een geocachingevent waaraan ongeveer 250 mensen deelnamen. Hoogtepunt van het evenement was Het Geheime Genootschap van Thrillerschrijvers, waarbij de deelnemers op zoeken moesten naar vier bekende thrillerschrijvers (Jacob Vis, Judith Visser, Roel Janssen en Ina Enssr) en de schuilplaats van het Geheime Genootschap.

Wageningen City of CrimeDe Graafschap bij JaTi
[01/07/2008]

Als voorbereiding op de nacompetitie kwam De Graafschap op bezoek bij JaTi. De complete selectie werd met GPS het bos ingestuurd op jacht naar schatten. Mede dankzij de oefeningen in navigatie won de voetbalploeg uit Doetinchem van Helmond Sport en FC Zwolle en speelt zij ook in 2008/2009 weer in de Eredivisie.

De Graafschap op bezoek bij JaTiGPS Routes Drenthe
[30/11/2007]

Voor het Recreatiechap Drenthe heeft JaTi zesendertig GPS wandel- en fietsroutes gemaakt. De routes zijn uitgebracht op de CD-rom Zwerven door de tijd. Ook zijn ze te vinden op internet.

Klik hier voor meer informatie


GPS routes DrentheNS-wandeltochten
[10/11/2006]

Onder wandelaars zijn de NS-wandeltochten een begrip. Het wandelplatform ontwikkelt nu in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen ook een aantal gps-wandelroutes. JaTi ondersteunt het Wandelplatform hierbij.

De gps-wandelroutes zijn te vinden op de site van de NS


NS wandeltochtOpening APL-polder
[01/09/2006]

De APL-polder in de Hoekse waard is in 2005/2006 omgevormd tot een aantrekkelijk en toegankelijk natuurgebied. 30 augustus 2006 is het gebied door toenmalig minister Veerman geopend. Voor de opening heeft JaTi onder andere een gps-expeditie uitgezet. Ruim 850 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar zijn met een gps het gebied in geweest om leerzame maar vooral ook leuke opdrachten uit te voeren.

APL polderDwalen door Bronckhorst
[24/04/2006]

In de gemeente Bronckhorst is in het kader van het symposium 'Parels van de Achterhoek' een GPS route uitgezet van 40 km. De route begint en eindigt in Vorden en toont de mooiste plekjes van de gemeente Bronckhorst. Het is geen gewone route maar een soort foto-puzzeltocht.

Klik hier voor de route (pdf)


GPS route BronckhorstKanjers!
[17/12/2005]

In het tv-programma Kanjers van de EO werd de familie Beelen een maand lang door de camera gevolgd. Als afsluitende opdracht moest de familie met een GPS op zoek naar de bakens en de schat van Malpigi. Onderweg werden ouders en kinderen gefilmd en werden interviews afgenomen.

Kanjers! bij JaTi op bezoek
Natuureducatie met de GPS
[01/09/2005]

Staatsbosbeheer en het Milieu-educatiecentrum (MEC) uit Oosterbeek hebben een speciale natuurles ontwikkeld waarbij leerlingen van de basisschool de natuur ingaan om opdrachten te doen. De opdrachten zijn op verschillende plekken in het bos, het Renkums beekdal en het nabijgelegen industrieterrein geplaatst. Om de opdrachten te kunnen vinden, wordt een GPS gebruikt. JaTi heeft geholpen bij de ontwikkeling van de GPS route.

Natuureducatie met GPS in Het Renkums beekdalIn de voetsporen van Henk Aalderink
[10/07/2005]

De Gelderse gedeputeerde Henk Aalderink zocht in zijn ambtsperiode elke zomer de burgers van de provincie Gelderland op. Speciaal voor de zomertour 2005 van Henk Aalderink ontwikkelde JaTi de GPS-route 'In de voetsporen van Henk Aalderink'. De route begint bij de jachthaven in Wageningen en eindigt bij de jachthaven in Arnhem. De route van ongeveer 25 km voert door bossen en beekdalen, landgoederen en uiterwaarden en biedt prachtige uitzichten vanaf de stuwwallen.

Klik hier voor de route


Gedeputeerde Henk Aalderink met GPSGroene Halte GPS-routes
[12/10/2004]

Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme ontwikkelt o.a. Groene Halte-wandelroutes op de Veluwe. Het leuke aan deze routes is dat ze starten en eindigen bij een bushalte. Voor het GOBT heeft JaTi twee nieuwe wandelroutes geschikt gemaakt om met een GPS af te leggen. Een route door de Imbos en een route door het Deelerwoud. 24 juni jl. zijn ze geopend door mevr. Van Haaren (gedeputeerde Infrastructuur en Openbaar Vervoer van de Provincie Gelderland).

Groene halte routes geschikt voor GPSDe week van het landschap
[12/10/2004]

Van 18 - 26 september organiseerde Het Geldersch Landschap de Week van het Landschap. Bij de schaapsweide Loenermark vonden tal van activiteiten plaats en wij organiseerden daar een aantal GPS-introducties voor bezoekers aan het evenement en voor vele vrijwilligers van het Geldersch Landschap. Honderden mensen maakten op deze manier kennis met gps en geocaching.

De week van het landschap
JA IK WIL!
[5/2/2004]

Op een zeer originele manier vroeg Gert het JA-woord aan zijn Eline. Hij huurde een GPS bij JaTi en zette voor haar een GPS-route uit. De route was gemarkeerd met witte rozen en eindigde op een open plek in het bos verlicht door brandende fakkels. Daar stond haar 'schat', die vroeg "Wil je alsjeblieft met me trouwen?". Dan kun je toch alleen maar JA zeggen?!

Trouwen met een GPS
Vijf nieuwe GPS-routes in Drenthe
[10/11/2003]

In Drenthe hebben we 5 nieuwe GPS-routes aangelegd voor het recreatieschap Drenthe. Het zijn afwisselende routes door bos, natuur en agrarisch gebied. De routes variëren van 8 tot 15 km en liggen tussen Beilen en Hoogeveen. De vijf routes zijn:

 • Echten
 • Mantinge
 • Drijber
 • Terhorsterzand
 • Stuifzand

  Je kunt de routes downloaden van de website www.outdoordrenthe.nl.


  GPS routes Drenthe  Drie routes voor de Hoge Veluwe
  [17/10/2003]

  Op de Hoge Veluwe kunnen bezoekers binnenkort met de GPS op pad. We hebben drie routes aangelegd:

 • Speuren naar dieren: een wandelroute die geschikt is voor de beginnende gps-ers.
 • Zwerven over het Otterlose zand: een prachtige struinroute; een echte aanrader!
 • Speuren naar dierensporen: met de (gratis witte) fiets op zoek naar diersporen, verstopt in het terrein.

  Meer informatie is te verkrijgen bij de Hoge Veluwe. Klik hier voor de website van de Hoge Veluwe.


  GPS routes Hoge Veluwe  De zwerver
  [14/7/2003]

  JaTi heeft een cache die continu door Nederland zwerft. Het ene moment is hij in Wageningen, het andere op Terschelling. Hij komt alleen op de mooiste en leukste plekjes. Dus het is elke keer weer leuk om hem op te zoeken als hij in de buurt is. Het is de bedoeling dat de zwerver een van de meest gelogde caches van Nederland wordt.

  Klik hier voor meer informatie over "De zwerver".


  Geocache De Zwerver  Het middelpunt van NL
  [15/4/2003]

  JaTi is op zoek gegaan naar het middelpunt van Nederland. De zoektocht is verbeeld in de cache 'Het middelpunt van Nederland'. Deze cache is duidelijk anders dan andere caches. De cache speelt zich niet af op één locatie. Midden-Nederland is de speelruimte voor dit nieuwe avontuur.

  Klik hier voor meer informatie over "Het middelpunt van Nederland".


  Het Middelpunt van Nederland

     
  webdesign door walla walla